Cana cu arici

(2 recenzii de la clienți)

85.00lei

Figurinele sunt modelate manual din lut polimeric.

Numele poate fi personalizat, la finalizarea comenzii puteti lasa un comentariu in care sa specificati numele sau alte detalii pe care le doriti aplicate.

Iarba si floricelele sunt pictate manual iar ariciul este 3D si este modelat manual din lut polimeric. Cana poate fi spalata normal cu buretele si detergentul de vase.

Cana este din Ceramica

Designul si realizarea produsului sunt proprietatea Tracolla Handmade

Dimensiuni
Inaltime: 11 cm
Volum: 25 cl
Mituri si legende romanesti
Ariciul a luat parte la Facerea Lumii: după ce Dumnezeu a făcu Pământul neted, l-a întrebat pe arici dacă este este bine astfel. Acesta i-a spus că oamenii nu vor putea trăi fără apă, deci fără râuri și fără lacuri. Atunci Dumnezeu îi dădu permisiunea să facă ce crede el de cuviință. Ariciul intră cu cârtițele, cu furnicile și șoarecii în pământ și făcu râuri și lacuri. Dumnezeu avu nevoie de ajutorul ariciului și la așezarea Cerului, deoarece acesta s-a nimerit să fie mai mic decât Pământul. Doar ariciul știa că Pământul poate fi micșorat prin încrețirea lui, adică prin crearea munților și a văilor.
Ariciul e prezent uneori ca fiind ursuz, deoarece nu este mulțumit cu răsplata pe care Dumnezeu i-a dat-o – țepi pe corp, însușirea de a se rostogoli – pentru contribuția lui cosmogonică.
Ariciul îl ajută pe Dumnezeu să alterneze ziua cu noapte prin împletirea unui fir alb cu unul negru.
Ariciul a avut și o altă contribuție cosmogonică: după o îndelungată cugetare, Dumnezeu se hotărî să aprobe nunta Soarelui și chemă nuntași. Pe arici era să-l uite, și îl invită, prin intermediul albinei, doar într-un târziu. Acesta sosi ultimul , în carul lui tras de doi armăsari. Spre uimirea nuntașilor, el dădu cailor să mănânce jar sau pulbere de pe drum. Fu întrebat de ce nu oferă cailor hrana obișnuită. El răspunse că, dacă Soarele se va căsători, va avea copii, deci vor exista mai mulți sori și va fi atât de cald încât pământul își va pierde vegetația. Ariciul mai zise că vrea să își obișnuiască armăsarii de pe acum cu viitoarea lor hrană. Dumnezeu și nuntașii au înțeles atunci că Soarele trebuie să rămână neînsurat.
Utilizăm cookie-urile pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru.